Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di rafano fresco pelato
-
500
g di barbabietole crude pelate, tagliate a metà
lub 500 di barbabietole, cotte pelate, tagliate a metà o in quarti (vedi consigli) - ½ mazzetto di prezzemolo fresco
- 40 g di olio di oliva
- 40 g di aceto, a piacere
- ¾ cucchiaino di sale, a piacere
- 4 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 1865 mg
Alternatywne przepisy
Muffins con gocce di cioccolato
1 Std.
Composta di mele
20 Min
Polenta ticinese
45 Min
Torta di mele con crumble
2 godz. 30 min
Cake svizzera
15h
Condimento alla senape e aceto balsamico
Brak ocen
Frizzantino al limone
10min
Crespelle verdi al formaggio e prosciutto
55min
Muffin di castagne al cioccolato
1h 15min
Cake al limone sofficissimo
1 Std. 30 Min
Brunsli di Basilea
8h 40min
Biscotti milanesini
3 Std.