Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille Galette
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter diced, frozen150 g
-
all-purpose flour plus extra to dust300 g
-
ice cold water90 g
-
salt½ tsp
Toppings
-
Parmesan cheese cut into pieces60 g
-
zucchini unpeeled, ends removed (2-3 zucchini)350 g
-
350 g plum tomatoes, type Roma, wholeplum tomatoes whole (see Tip)350 g
-
sun-dried tomatoes, in oil drained190 g
-
water30 g
-
green onions cut into pieces2
-
salt plus extra for seasoning½ tsp
-
black pepper, ground1 pinch
-
olive oil to brush
-
fresh basil leaves to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
310.9 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
1786.3 kJ /
428.3 kcal
Tłuszcz
29.6 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Węglowodany
30.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dried Scallop Fish Slice Congee
30 min
Vegan Bolognese
50 min
Quinoa and Seitan Poke Bowl
1 godz. 40 min
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney) Metric
Brak ocen
Sweet and spicy nut butter
30 min
Austrian Kaiserschmarrn pancake
20 min
Overnight Oats with Avocado and Kiwi
8 godz.
Pumpkin pancakes
1 godz. 35 min
Pumpkin pie porridge
20 min
Penne pasta with tuna
35 min
Gluten Free Banana Oat Waffles
35 min
Black Rice Pudding
45 min