![Insalata di barbabietola con rafano Insalata di barbabietola con rafano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b57f739944c27eafea56339e16b6de18/Derivates/2a5cfaca372bf5e448e2ced419c74f346c4c64ba.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di rafano fresco pelato
-
500
g di barbabietole crude pelate, tagliate a metà
lub 500 di barbabietole, cotte pelate, tagliate a metà o in quarti (vedi consigli) - ½ mazzetto di prezzemolo fresco
- 40 g di olio di oliva
- 40 g di aceto, a piacere
- ¾ cucchiaino di sale, a piacere
- 4 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 1865 mg
Alternatywne przepisy
Frollini da tazza (senza glutine)
1h 30min
Insalata di carote con salsa allo yogurt (TM6)
10 min
Spuma alle fragole con crema alla menta
25 min
Torta salata con ragù
1h 30min
Insalata di barbabietola con rafano (TM6)
Brak ocen
Biscotti al burro
50 min
Tè alle erbe e biscotti alla cannella
55 min
Plumcake al cioccolato e zenzero candito
1h 30min
Insalata di carote grattugiate
10 min
Salsa mousseline
20 min
Galette des rois con gocce di cioccolato
5h
Torta morbida al cioccolato
45 min