Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di rafano fresco pelato
-
500
g di barbabietole crude pelate, tagliate a metà
lub 500 di barbabietole, cotte pelate, tagliate a metà o in quarti (vedi consigli) - ½ mazzetto di prezzemolo fresco
- 40 g di olio di oliva
- 40 g di aceto, a piacere
- ¾ cucchiaino di sale, a piacere
- 4 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 2640 kJ / 631 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 1865 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di cavolo cappuccio (TM6)
15 min
Asparagi con salsa tartara al quark
50 min.
Curry di gamberetti con topinambur
45 min.
Insalata di verdure al bicchiere
20 min.
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 min.
Biberli dell'Appenzello
2h 20min
Torta speziata al cioccolato
Brak ocen
Delizie di mela e meringa
2h
Hamburger di pollo all'indiana
4h
Salsa olandese
30min
Purè di patate nature
55 min.
Pane paesano
3h