![Sautéing Chicken Strips Sautéing Chicken Strips](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4c002045-379a-4cb9-91b5-046fe6177588/Derivates/858c5e14-b66b-431c-9426-31fc45c04bf0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
½
oz oil
lub ½ oz extra virgin olive oil -
1
garlic clove
lub ½ oz yellow onion -
8 ½
oz chicken thighs, boneless and skinless, in strips (½ in. x 1½ in.), dried with paper towels (see Tip)
lub 8 ½ oz chicken breast fillets, boneless, skinless, in strips (½ in. x 1½ in.), dried with paper towels (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 939 kJ / 224.5 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 83.5 mg
Alternatywne przepisy
Sautéing Vegetable Mixture
30 min
Sautéing 14 oz Eggplant
35 min
Sautéed chicken cubes
15min
Sautéing 10.5 oz Onions
Brak ocen
Sautéing 7 oz Bell Pepper
20 Min
Sautéed Cauliflower
25min
Sautéing Chicken Cubes
15min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30 min
Sautéing 7 oz Zucchini
20 Min
Mixed Mushroom Sauté
30 min
Broccoli Sauté
20 Min
Broccoli Sauté (TM6 Metric)
15min