Covrigi fără gluten

Covrigi fără gluten

5.0 2 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 bucăți

Składniki

  • ulei de măsline extravirgin plus pentru uns
    2 lingurițe
  • ou mare (63-73 g)
    1
  • apă plus pentru fiert covrigii (aprox. 1815 g)
    200 g
  • lapte integral împărțit
    115 g
  • drojdie uscată
    1 ½ linguriță
  • sirop de agave
    1 lingură
    1 lingură sirop de arțar, pur
  • făină de ovăz
    225 g
  • făină de orez plus pentru presărat
    200 g
  • făină de tapioca
    85 g
  • sare
    1 linguriță
  • tărâțe de psyllium
    1 lingură
  • bicarbonat de sodiu
    1 linguri
  • semințe de mac
    1 lingură
  • semințe de susan
    1 lingură

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 bucată

Sód 1050.8 mg
Białko 10.5 g
Kalorie 1665.3 kJ / 398 kcal
Tłuszcz 8.6 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...