Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 50 g queijo parmesão
- 5 g tomilho-limão
- 550 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 500 g espargos cortados em pedaços
- 30 g chalota
- 50 g manteiga
- 525 g leite evaporado
- 80 g amido de milho
- ½ limão, só o sumo
Crepes
- 50 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 700 g leite
- 250 g farinha
- 4 ovos
- 1 c. chá de sal
- Alho-francês cortado em tiras longitudinais q.b. p/ fechar as trouxas
- Água q.b. p/ escaldar
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1569 kJ / 375 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Almôndegas de frango asiáticas
40min
Piza fresca com pesto de pistácio
40min
Gelado de laranja em base de arroz tufado
11 godz.
Chutney de pera e mostarda
40min
Daiquiri gelado
7 Std. 20 Min
Bolo Alasca
8 godz.
Polenta de abóbora
45min
Húmus de manjericão
20min
Gelado de café
8 godz.
Coroa de pães
9 godz. 30 min
Gelado de apple crumble
8 godz. 30 min
Gelado de abacate
8 godz.