Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparação das bolachas
- 120 g amêndoa s/ pele
- 250 g farinha tipo 65
- 200 g manteiga à temperatura ambiente
- 120 g açúcar
- 1 clara de ovo
Preparação do recheio
- 420 g morangos
- 150 g açúcar
- 40 g sumo de laranja
- 30 g amido de milho
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- Açúcar em pó p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2987 kJ / 714 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Angel cake de avelã
40 Min
Bolo frangipane
55 min
Mince pie
10hod.
Sopa dourada
1ωρ. 20 λεπτ.
Ovos-moles
1ωρ.
Tronco nevado de Natal
1ωρ.
Papos de anjo
50 λεπτ.
Gadanhas
1ωρ. 10 λεπτ.
Toucinho do céu
1 godz. 50 min
Bolo de chocolate merengado
4h 30min
Doce de amêndoa e ovos-moles
1ωρ. 20 λεπτ.
Bolo de amêndoa com ovos-moles
2 Std. 20 Min