Franske eple-muffins

Franske eple-muffins

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 stykker

Składniki

  • smør, usaltet delt i biter, pluss ekstra for smøring
    140 g
  • eple, grønt skrellet, uten kjerne og delt i biter (1 cm)
    2
  • eple, rødt skrellet, uten kjerne og delt i biter (1 cm)
    2
  • sitronsaft
    1 ts
  • mørk rom pluss 1 ekstra spiseskje
    40 g
  • sukker
    150 g
  • bakepulver
    2 ts
  • salt
    ½ ts
  • egg romtemperatur
    3
  • melk
    100 g
  • vaniljeekstrakt, naturlig
    1 ts
  • hvetemel
    200 g
  • rårørsukker
    1 ss

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 171.2 mg
Białko 4 g
Kalorie 1033 kJ / 246 kcal
Tłuszcz 11.2 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 32.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie