Schiacciata (dessertpizza)

Schiacciata (dessertpizza)

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 porsjoner

Składniki

Pizza dough
  • "extra virgin" oliven olje pluss ekstra til smøring
    30 g
  • vann lunket
    220 g
  • finkornet sukker
    1 ts
  • tørrgjær
    2 ts
  • hvetemel, fint pluss ekstra til dryssing
    400 g
  • havsalt
    1 ts
Honey ricotta
  • cashewnøtter, rå
    40 g
  • ricotta ost, fersk (se tips)
    250 g
  • honning
    30 g
Schiacciata
  • druer røde, uten frø
    500 g
  • brunt sukker
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 334.5 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 1717.3 kJ / 408.9 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 60.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie