Cookidoo 10 år - jubileumskake

Cookidoo 10 år - jubileumskake

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
16 porsjoner

Składniki

Glasur
  • sukker
    250 g
  • fløte
    50 g
  • hvit sjokolade små biter
    180 g
  • smør delt i biter, romtemperert
    50 g
  • mascarpone
    100 g
Kake
  • smør romtemperert, pluss ekstra til smøring
    250 g
  • hvetemel pluss ekstra til kakeformene
    350 g
  • sukker
    150 g
  • brunt sukker
    100 g
  • vaniljestang kun frø
    1
  • egg
    6
  • melk
    200 g
  • bakepulver
    1 ts
Whipped cream and decoration
  • fløte, minimum 30% fett avkjølt
    400 g
  • stabilisator for pisket krem
    16 g
  • blandet frukt, fersk til pynt
    500 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 7 g
Kalorie 2378.1 kJ / 568.4 kcal
Tłuszcz 33.8 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 61.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie