Mørdeig eplekake

Mørdeig eplekake

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porsjoner

Składniki

  • smør, usaltet avkjølt, i terninger, pluss ekstra for smøring
    250 g
  • sukker
    200 g
  • smør, usaltet eller saltet avkjølt, i terninger, pluss ekstra for smøring
    250 g
  • hvetemel pluss ekstra til dryssing
    250 g
  • bakepulver
    1 ts
  • egg, medium
    1
  • hvetemel til dryssing
  • epler skrellet, skåret i skiver (3 cm), i en bolle med vann med 2 ts sitronsaft
    1200 g
  • hvetemel til dryssing
  • melk til pensling
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 4.5 g
Kalorie 2168 kJ / 518 kcal
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 64.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie