Epleterte fra Normandie

Epleterte fra Normandie

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 porsjoner

Składniki

Smørdeig
  • hvetemel
    220 g
  • smør kjølt, i terninger
    170 g
  • havsalt
    1 klype
  • eggeplomme
    1
  • vann avkjølt
    30 g
Terte fyll
  • sitron tynne skall av halvparten og saft av hel sitron
    1
  • sukker
    50 g
  • kokeepler skrellet, delt i kvarte, uten kjerne
    450 g
  • eple, søtt skrellet, delt i fire, uten kjerne
    400 g
  • sirup
    50 - 60 g
  • eple gelé
    60 g
    gelepulver, søtet, sitronsmak
  • sitron ferskpresset juice
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 2.9 g
Kalorie 1257 kJ / 301 kcal
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 38.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie