Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 250 g de cebolla en trozos de 2 cm
- 250 g de pimiento rojo en trozos de 2 cm
- 200 g de calabacín
- 200 g de berenjena
- 800 g de lomos de bacalao desalado (4 lomos)
- 2 - 3 cucharadas harina de trigo
- 400 g de tomate troceado en conserva
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida (opcjonalnie)
- aceite para freír
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3245 kJ / 775 kcal
- Białko
- 129 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 14360.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trinxat de col
1h 15min
Fideos con costilla y salchichas
50min
Allipebre de rape
45min
Escudella i carn d'olla
1h 30min
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Panellets
10h 30min
Esqueixada de bacalao
15min
Ensalada de lentejas en samfaina
1h
Coca de Sant Joan
1h
Pa de Sant Jordi
2h 15min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Coca de Llavaneres
1h