Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema Catalana
- 500 g Milch
- 3 Eidotter
- 80 g Zucker
-
20
g Speisestärke
lub 30 g Weizenmehl, universal - brauner Zucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 74 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caponata Siciliana
30 Min
Buttermilch – Zitronenmousse auf beschwipstem Beerenspiegel
8h 45 min
Spumone al caffè
15 min
Portugiesische Crème brûlée
25 min
Crema catalana
40 Min
Crème Brûlée
3h 10min
Panna Cotta
3 godz. 40 min
Mini-Pavlova mit Orangen
1sa 50 dk
Zitronenrisotto
30 Min
Mango-Mousse mit Sesam-Cashew-Krokant
3 godz.
Portugiesische Crème Brûlée
25 min
Vitello tonnato sous-vide
4h 30min