Batch Cooking | Kikkererwtensalade met wortelen en gekarameliseerde rode uien & vruchtenyoghurt

Batch Cooking | Kikkererwtensalade met wortelen en gekarameliseerde rode uien & vruchtenyoghurt

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
4 porties

Składniki

Kikkererwten en wortelen
  • gedroogde kikkererwten
    170 g
  • water
    1300 g
  • wortel gesneden (1-1,5 cm)
    300 g
Vruchtensaus en vinaigrette
  • rijpe mango in stukken
    300 g
  • limoensap vers geperst
    30 g
  • verse peterselie
    ½ bos
  • olijfolie
    40 g
  • water
    40 g
  • azijn
    60 g
  • honing
    25 g
  • mosterd
    15 g
  • zout
    ½ tl
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl
Gekarameliseerde rode uien
  • rode uien in stukken gesneden
    120 g
  • bruine suiker
    60 g
  • balsamicoazijn
    25 g
  • zout
    1 snuifje
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
Dienst
  • groene slabladeren
    200 g
  • yoghurt
    320 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 494.3 mg
Białko 14.3 g
Kalorie 2025.6 kJ / 484.1 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 75.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...