Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de tocino ahumado rebanado
- 150 g de cebolla
- 4 chiles pasilla
- 450 g de tomate verde
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 800 g de lomo de cerdo, cortado en cubos
- 400 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2196 kJ / 523 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Bistec de res en salsa de chipotle
30 Min
Pollo con crema de chipotle adobado
40 Min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 Min
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Adobo con carne
50 min.
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Pollo encacahuatado
45 min
Bisteces a la mexicana
30 Min
Cerdo entomatado
50 min.
Pierna de cerdo a las hierbas
40 Min