Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- 3 claras de huevo
- 150 g de azúcar
Bizcocho
-
5
huevos (M)
lub 4 huevos (L) - 150 g de azúcar
- 150 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 600 g de nata (35% de grasa)
- 60 g de azúcar glas
- 400 g de melocotón en almíbar (en mitades)
- 350 g de dulce de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2404 kJ / 575 kcal
- Białko
- 10.51 g
- Węglowodany
- 73.54 g
- Tłuszcz
- 26.54 g
- Błonnik
- 1.08 g
Alternatywne przepisy
Pastafrola de membrillo
2 Std.
Merengue suizo
10min
Tarta de limón y merengue
3hod.
Merengue italiano
20 Min
Tarta de limón y merengue
2小时 10 分钟
Bizcocho con fresas y nata
2 Std.
Tarta de requesón y fresas
6h 20 min
Tarta para celebraciones
7h
Tarta de chocolate con bizcocho de zanahoria y piña
5h 30min
Tarta de piña y coco con frosting de rosas
5h
Tarta de naranja
5h
Alfajores rellenos de dulce de leche
1 Std. 50 Min