Spätzle alla grigionese

Spätzle alla grigionese

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porzione

Składniki

  • 100 g di formaggio di montagna (formaggio di montagna dei Grigioni piccante), a pezzi (2 cm)
Impasto
  • 250 g di farina di grano saraceno
  • 150 g di farina
  • 100 g di acqua
  • 100 g di latte
  • 4 uova
  • 1 cucchiaino di sale
Verza
  • 200 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di burro, non salato
  • 300 g di cavolo verza a strisce (1 cm)
  • 1 ¾ di cucchiaino di sale
  • 250 g di mezza panna
  • 3 l di acqua
  • 150 g carne secca svizzera (Bündner Fleisch) a fette, a strisce (5 mm)


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 869 kcal / 3623 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...