Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil, divided
- 200 g brown onions, cut into wedges (1 cm/½ in.)
- 150 g carrots, cut into slices (1 cm/½ in.)
- 70 g celery stalks, cut into thin slices (5 mm/¼ in.)
- 50 g white wine
- 800 g turkey leg meat, skinless, boneless, cut into pieces (4 cm/1.5 in.)
- 1 ½ tsp Dijon mustard
- ¾ - 1 ¼ tsp salt, divided
- ½ tsp black pepper, ground, plus extra to season
- 3 - 4 sprigs fresh thyme
- 750 g chicken stock (see Tip)
- 150 g bacon cubes
- 250 g mushrooms, fresh, cut into quarters (see Tip)
- 200 g heavy cream 33-35% M.F.
- 10 g cornstarch
- 1 ½ tsp seeded mustard
- 2 sprigs flat-leaf parsley, leaves only, chopped for garnising
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2307.8 kJ / 549.5 kcal
- Białko
- 47.3 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 34.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 2166.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 Std. 45 Min
Shrimp Aguachile
15 Min
Cauliflower Tabbouleh
10 Min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45 Min
Sous-Vide Turkey Breast (Metric)
3h
Floating islands
40 min
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts (TM6)
15 Min
Pulled Pork Burgers
4hod. 50min
Blue Cheese Dressing
10 Min
Molten Lava Cake
45 Min
Watermelon Lemonade
5 Min
Cheesecakes in jars
4h