Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Curd
- 85 g caster sugar
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 2 large eggs
- 50 g unsalted butter, diced
- 40 g freshly squeezed lemon juice
Puff Pastry Tarts
- 1 large egg
- 1 Tbsp whole milk
- plain flour, for dusting
-
1000
g puff pastry, ready-made, two rectangular blocks
lub quick puff pastry, homemade (see tip) - 1 - 1 ½ Tbsp caster sugar
Finalisation
- 600 g nectarines, ripe but firm, unpeeled, stone removed, halved vertically and bottom trimmed (see tip)
- 250 g mascarpone, chilled
- 80 g double cream, chilled
- 1 ½ Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled, roughly chopped, for serving
- 2 Tbsp mint leaves, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 232 mg
Alternatywne przepisy
Pistachio and White Chocolate Cookies
50min
Persian Love Cake
1 godz. 15 min
Strawberry Bavarois
6 Std.
Strawberry Cheesecake Shots
15 Min
Raspberry cloud
12 Std. 5 Min
Chocolate and Raspberry Tarts
2 Std. 50 Min
Savoiardi with mango and passionfruit
2 godz. 10 min
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4 Std. 30 Min
Mango Swiss Roll
40min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min
Red Velvet Cake
1h 20min
White Chocolate, Raspberry and Pistachio Brownies (Gluten Free)
1 godz. 15 min