Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- 300 g water
- 3 tsp honey
-
2
tsp dried instant yeast (8 g)
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 400 g strong wholemeal bread flour
- ½ tsp fine sea salt
Finalisation
- 150 g onions, halved vertically
- 150 g red pepper, cut in 4 wedges
- 30 g olive oil
- 15 g fresh rosemary leaves, cut in pieces
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 201 mg
Alternatywne przepisy
Moroccan Bean Soup
45min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5min
Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese
1h 55 min
Spiced Moroccan lentil soup
40min
Japanese Souffle Pancakes (Metric)
40min
Asparagus cream soup
30min
Risotto with Parmesan cheese
25min
Carrot and Coriander Soup
25min
Duck, apricot and pine nut pastilla
50min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Berry mousse
4h 50min
Brioche
5h