Torsk i tomatsaus

Torsk i tomatsaus

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porsjoner

Składniki

  • hvitløksfedd
    1
  • løk delt i to
    80 g
  • rød paprika delt i biter
    200 g
  • tomater delt i biter
    500 g
  • pepper, malt pluss ekstra klype til dryssing
    ½ ts
  • kajennepepper
    2 - 3 klyper
  • paprikakrydder
    1 ts
  • olivenolje pluss 2 ss til steking
    30 g
  • vann
    120 g
  • tomatpuré
    30 g
  • salt pluss ekstra klype til dryssing
    1 ts
  • timian, fersk
    2 kvister
  • torskefilet, med skinn (delt i 4 biter)
    600 g
  • persille, fersk hakket
    ½ bunt
  • sitron delt i skiver
    1
  • baguette delt i skiver, til servering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 728.8 mg
Białko 29.6 g
Kalorie 1291.8 kJ / 308.7 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 13.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie