Fiskegrateng

Fiskegrateng

5.0 7 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porsjoner

Składniki

  • solsikkeolje til smøring
    1 ss
Hvit saus
  • purreløk kun hvit del
    100 g
  • hvitløksfedd
    2
  • smør
    40 g
  • hvetemel
    40 g
  • melk
    500 g
  • muskatnøtt, malt
    1 ts
  • salt
    2 ts
Grateng
  • torskefilet, uten skinn eller en annen type hvit fisk, delt i biter
    400 g
  • salt pluss ekstra etter smak
    4 ts
  • pasta, tørket, type makaroni
    200 g
  • vann
    1200 g
  • eggehviter
    2
  • eggeplommer
    2
  • hvit pepper malt, etter smak
    1 klype
  • brødsmuler, tørket eller panko
    60 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 6 porsjoner

Sód 15193.3 mg
Białko 141.4 g
Kalorie 10318.4 kJ / 2466.2 kcal
Tłuszcz 81.7 g
Błonnik 14.3 g
Tłuszcz nasycony 37.1 g
Węglowodany 285.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie