Dampet Laks med agurksalat og dillpoteter

Dampet Laks med agurksalat og dillpoteter

5.0 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porsjoner

Składniki

Agurksalat
  • agurk (ca. 300 g), delt i skiver (0,5 cm)
    1
  • sukker
    100 g
  • eddik
    100 g
  • vann
    100 g
Laks og dillpoteter
  • laksefileter ferske, (ca. 150 g per)
    4
  • salt etter smak
    3 ts
  • pepper, malt
    2 klyper
  • smør
    70 g
  • vann
    620 g
  • poteter små
    400 g
  • dill, fersk uten stilk
    2 kvister
  • rømme, alle typer
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjoner

Sód 1861.8 mg
Białko 33.8 g
Kalorie 2826.2 kJ / 675.5 kcal
Tłuszcz 39.4 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie