Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 80 g di cipolle rosse, tagliate a metà
- 110 g di olio di semi di girasole
- 60 g di aceto di vino bianco
- 2 cucchiaini di senape
- 1 - 2 cucchiai di miele, a piacere
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe, macinato fresco
- 200 g di insalata mista (ad es. iceberg, scarola, romana, cicoria, radicchio), lavata e asciugata
- 200 g di cetrioli, tagliati a metà per il lungo e poi a fette (0,5 cm)
- 150 g di pomodori ciliegino, tagliati a metà
- 400 g formaggio alpino stagionato, a strisce (0,5 x 3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2846 kJ / 680 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 731 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di verdura e frutta
10 min.
Salsa olandese
Keine Bewertungen
Tartare di uova
35min
Salsa al curry
10 min.
Coq au vin
2h
Insalata di peperoni
20 min.
Insalata di cetrioli e mortadella
10 min.
Sangria al lampone e basilico
40 min.
Maccheroni dell'alpigiano
45 min.
Maccheroni dell'alpigiano
30min
Carbonara vegetariana
30min
Insalata di pasta alle verdure
1h