Pastasalade met kip

Pastasalade met kip

3.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porties

Składniki

  • gepelde amandelen
    40 g
  • lente-uien in stukken
    50 g
  • olijfolie
    50 g
  • kippenborst, ontveld en ontbeend in blokjes (2 cm)
    300 g
  • water
    1200 g
  • kippenbouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
    2
  • droge pasta type farafalle
    200 g
  • wortelen in stukken (4 mm)
    300 g
  • bevroren doperwten
    200 g
    200 g verse doperwten
  • azijn
    30 g
  • geraspte citroenschil
    5 g
  • roomkaas
    100 g
  • zout
    ¼ - ½ tl
  • gemalen peper
    ¼ - ½ tl
  • sla in plakjes
    60 g
  • verse jonge spinazie
    60 g
  • lente-uien in dunne plakjes, als afwerking
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 291.5 mg
Białko 21 g
Kalorie 1721.5 kJ / 411.5 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 38.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...