茶叶蛋

茶叶蛋

3.5 27 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz.
6 颗

Składniki

  • 冰糖 选单晶冰糖
    30 克
  • 桂皮
    1 根
  • 八角
    2 个
  • 香叶
    2 片
  • 1 小撮
  • 生抽
    40 克
  • 老抽
    20 克
  • 鸡蛋(约53-63克) ,带壳完整的
    6 颗
  • 红茶叶
    5 克
  • ,加至主锅的1升刻度线

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 颗

Sód 191.4 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 336.5 kJ / 80.5 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...