Tort Pădurea neagră

Tort Pădurea neagră

4.3 26 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
12 porții

Składniki

Umplutură
  • cireșe congelate, fără sâmburi tăiate jumătăți
    300 g
  • rachiu de cireșe, Kirsch (vezi recomandare)
    80 g
  • zahăr
    1 lingură
  • apă
    50 g
  • pastă de vanilie
    1 linguriță
Blat
  • unt, nesărat sau sărat pentru uns
  • făină
    150 g
  • zahăr extrafin
    200 g
  • cacao pudră
    30 g
  • sare
    ½ linguriță
  • praf de copt
    3 lingurițe
  • apă
    100 g
  • ulei vegetal
    90 g
  • ouă separate
    3
  • pastă de vanilie
    1 linguriță
Asamblare
  • ciocolată amăruie plus așchii, pentru decor
    60 g
  • frișcă lichidă, 35% grăsime
    800 g
  • zahăr extrafin
    1 lingură
  • pastă de vanilie
    1 linguriță
  • rachiu de cireșe, Kirsch
    80 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 564.5 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 2185.9 kJ / 520.4 kcal
Tłuszcz 37.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 19.7 g
Węglowodany 41.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...