Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau minérale
- 150 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 430 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 70 g de semoule de blé dur fine, et 2 c. à soupe
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 20 g de beurre, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 860 kJ / 203 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
2h 30 min
Bagels américains
2u. 50min
Baos au poulet et curry
4h 40 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Gâche vendéenne
12h 55min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Muffins anglais à la farine complète
2 Std. 10 Min
Viennoises au chocolat
2u. 50min
Brioche butchy à partager
3 godz. 50 min
Pains à burgers américains
3 Std. 15 Min
Babka choco-noisettes
2 godz. 55 min