Paneer tikka pizza

Paneer tikka pizza

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porties

Składniki

Deeg
  • water
    220 g
  • suiker
    1 tl
  • gedroogde gist
    2 tl
    20 g verse gist, verkruimeld
  • olie en iets meer om in te vetten
    20 g
  • broodbloem
    400 g
  • zout
    1 tl
Paneer topping
  • paneer (Indiase kaas) in blokjes (1-2 cm)
    250 g
  • paprika in blokjes (1-2 cm)
    200 g
  • uien in blokjes (1-2 cm)
    200 g
  • teentjes knoflook
    2
  • yoghurt
    150 g
  • gemalen koriander
    1 ½ tl
  • chilipoeder
    1 - 1 ½ tl
  • gedroogde gemalen kurkuma
    1 tl
  • garam masala (geroosterd specerijen mengsel)
    1 ½ tl
  • vers geperst citroensap
    2 tl
  • zout
    ¾ - 1 tl
Tomatensaus
  • teentjes knoflook
    3
  • verse basilicumbladeren
    15 g
  • gedroogde oregano
    2 tl
  • tomaten ontpit, in stukken
    370 g
  • olijfolie
    20 g
  • suiker
    1 - 1 ½ tl
  • zout
    ¾ tl
  • gemalen peper
    ½ tl
Opbouw
  • mozzarella in stukken
    200 g
  • bloem om te bewerken
  • gedroogde pepervlokken (opcjonalnie) als afwerking

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 2133.8 mg
Białko 39.8 g
Kalorie 3699.7 kJ / 884.3 kcal
Tłuszcz 29.4 g
Błonnik 19.1 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 125.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...