Miso witvis met sperziebonen en kikkererwtenpuree

Miso witvis met sperziebonen en kikkererwtenpuree

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porties

Składniki

  • witvisfilets zonder vel (± 200 g / stuk)
    4
  • honing
    1 el
    1 el mirin (zoete rijstwijn)
  • sojasaus
    1 el
  • suiker
    30 g
  • misopasta
    50 g
  • sesamolie
    4 el
  • witte wijn
    2 el
    2 el sake
  • olie om in te vetten
  • shiitake, vers in plakjes (1 cm)
    200 g
    200 g verse champignons, in plakjes (1 cm)
  • witte kikkererwten, uit blik uitgelekt (± 500 g uitgelekte kikkererwten)
    800 g
  • verse sperziebonen (of bevroren)
    300 g
  • verse gember geschild, in schijfjes (2 mm)
    10 g
  • water
    300 g
  • zout
    ½ tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1628.6 mg
Białko 46.3 g
Kalorie 2663 kJ / 636.5 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 51.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...