Katsu varkensschnitzel met groene salade, wasabi en dilledressing, gebakken aardappelen

Katsu varkensschnitzel met groene salade, wasabi en dilledressing, gebakken aardappelen

4.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porties

Składniki

Gebakken aardappelen
  • aardappelen in partjes
    500 g
  • honing
    5 g
  • olie
    20 g
  • knoflookpoeder
    ½ tl
  • bruine suiker
    2 - 3 snuifjes
  • zout
    ½ tl
  • gemalen witte peper
    2 - 3 snuifjes
Witte koolsalade
  • witte kool in stukken (5-6 cm)
    300 g
  • sojasaus
    30 g
  • rijstazijn
    30 g
  • sesamzaad
    1 tl
  • zout
    ¼ tl
  • suiker
    ¼ tl
Wasabi en dilledressing
  • verse dille enkel de bladeren
    3 takjes
  • kant en klare wasabipasta
    1 - 2 tl
  • rijstazijn
    25 g
  • yoghurt
    50 g
  • mayonaise
    50 g
  • suiker
    2 - 3 snuifjes
  • zout en iets meer om op smaak te brengen
    2 - 3 snuifjes
  • ei
    1
  • bruisend water
    60 g
  • maïzena (zetmeel)
    30 g
  • gemalen witte peper
    ¼ tl
  • bloem
    3 - 4 el
  • panko paneermeel
    100 g
  • ontbeende varkenskoteletten (± 120 g per stuk)
    4
  • olie om te frituren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1433.2 mg
Białko 32.9 g
Kalorie 2418.3 kJ / 578 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...