Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 240 g sobras de marmelada cortada em cubos pequenos (ver dica)
-
130
g açúcar mascavado
lub 130 g açúcar amarelo - 180 g óleo
- 4 ovos
- ½ c. chá de canela em pó
- 180 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1184.1 kJ / 283 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 71.5 mg
Alternatywne przepisy
Bolo mármore de frutos vermelhos
2u.
Bolo de claras e chocolate
50 min
Scones de laranja e framboesa
30min
Queques de tangerina, mel e gengibre
1h
Quadrados de melancia
7u.
Bolo de abacaxi e coco
1h
Brioche de abóbora
2u.
Doce de tomate
30min
Bolo de amendoim
35 min
Pudim de batata-doce e abóbora
1u. 10min
Felisminas
45min
Pão-de-ló de chocolate
1h