Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g mistura de sobras de legumes (pele de tomate, cascas de cebola, cenoura e curgete, folhas de couve e aipo, talos de aipo, manjericão, salva e salsa...), cortados em pedaços
- 1 dente de alho
- 50 g água
- 30 g azeite
- 40 g sal grosso
- 1 pitada de pimenta preta moída
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 399 kJ / 95 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gomásio de alho-francês
40 Min
Gratinado de couve-flor e ovos cozidos
35 min
Caldo de legumes
45 Min
Queijo quark com dica para queijo-creme
15sa 20 dk
Iogurte natural na Varoma
12 godz.
Caldo de legumes sem sal
35 min
Iogurte líquido de aveia, mel e canela
12 Std. 10 Min
Bebida de aveia
5 min
Caldo de legumes - TM5
30min
Alho em conserva
15 Min
Iogurte líquido de stracciatella
12 godz.
Bimbal
35 min