Plăcintă în straturi cu carne și cartofi (Pâté de pommes de terre du Limousin)

Plăcintă în straturi cu carne și cartofi (Pâté de pommes de terre du Limousin)

2.8 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porții

Składniki

Aluat fraged
  • făină
    300 g
  • unt nesărat moale, tăiat bucăți
    160 g
  • sare
    ½ linguriță
  • apă
    50 g
Umplutura
  • căței de usturoi
    2
  • șalote tăiate jumătăți
    2
  • pătrunjel proaspăt doar frunzele
    10 fire
  • sare
    2 prize
  • piper negru măcinat
    2 prize
  • gălbenușuri
    2
  • carne tocată pentru cârnați
    200 g
  • cartofi tăiați felii (0.5 cm)
    400 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porție

Białko 14.7 g
Kalorie 2327.3 kJ / 557.3 kcal
Tłuszcz 33.3 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 48.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...