Romige champignons met knapperige geroosterde aardappelen

Romige champignons met knapperige geroosterde aardappelen

3.5 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porties

Składniki

  • verse peterselie enkel de bladeren
    5 takjes
  • water
    750 g
  • nieuwe aardappelen (passend in de opening van het mengbeker deksel)
    700 g
  • uien gehalveerd
    80 g
  • boter
    50 g
  • witte wijn
    50 g
  • verse champignons in schijfjes (1 cm)
    500 g
  • groentebouillonpasta
    1 el
  • zout naar eigen smaak
    1 ½ tl
  • olijfolie
    8 el
  • gemalen zwarte peper naar eigen smaak
    ¾ tl
  • teentjes knoflook lichtjes geplet
    5
  • verse rozemarijn enkel de bladeren
    4 takjes
  • maïzena (zetmeel) opgelost in 4 el koud water
    2 el
  • room, opklopbaar, 30-40% V.G.
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 911.6 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 2580.4 kJ / 616.7 kcal
Tłuszcz 46.9 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Węglowodany 42.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...