Wersje kompatybilne
Portokalópita (Pastel de naranja griego) - Grecia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 180 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 1 palo de canela
- 200 g de zumo de naranja
- 300 g de agua
Pastel
- 400 g de masa filo
- naranja
- 4 huevos (L)
- 150 g de azúcar
- 200 g de aceite de girasol
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 220 - 250 g de yogur griego
- 1 cucharada de vainilla líquida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 296.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho de leche condensada y naranja con semillas de amapola
1j
Tarta de Linz (Linzertorte)
1j
Tarta de ciruelas
1j
Salmón Wellington con setas a la crema
45 Min
Bizcocho ligero con orange curd
1 Std. 15 Min
Bizcocho de lima con salsa de fresas
50 menit
Tarta de queso con proteína
2j
Savarin rápido al ron
1j 30 menit
Cheesecake de mango
5 godz. 20 min
Yogur de caramelo salado con palomitas en Varoma
15h
Bizcocho turco de té (cayli kek)
1j
Lasaña de champiñones
2j