Wersje kompatybilne
Portokalópita (Pastel de naranja griego) - Grecia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar
- 180 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 1 palo de canela
- 200 g de zumo de naranja
- 300 g de agua
Pastel
- 400 g de masa filo
- naranja
- 4 huevos (L)
- 150 g de azúcar
- 200 g de aceite de girasol
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 220 - 250 g de yogur griego
- 1 cucharada de vainilla líquida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1737 kJ / 415 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 296.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13h 30min
Café dalgona irlandés
10 Min
Natillas de jarabe de arce
20min
Tartaletas de peras de invierno con pistachos
1 Std. 20 Min
Angel food pavlovas
3h 30min
Guirnalda de pavlova con coulis de frambuesa
6u.
Berenjenas rellenas de pulpo y pera con salsa romesco
1 Std. 40 Min
Risotto de bacalao y chícharos con menta
Brak ocen
Crema de melocotón con galleta de hojaldre
2h 50min
Tarta cremosa de melocotón
3h 15min
Crema de mascarpone con manzanas caramelizadas
30 Min
Bizcocho ligero con orange curd
1h 15min