![Baked Quince Crumble with Meadowsweet Ice Cream Baked Quince Crumble with Meadowsweet Ice Cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9391afd6df6101e7e1dd7719f5d1b11a/Derivates/aa21b9c135b73e697d2ed16fc93d8dc8f6bcf3ad.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meadowsweet Ice Cream
- 300 g whole milk
- 100 g double cream
- 5 g dried meadowsweet (see tip)
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 60 g caster sugar
Almond Crumble
- 50 g unsalted butter, cold, diced
- 50 g caster sugar
- 50 g ground almonds
- 50 g plain flour
Baked Quince
-
2
quinces (approx. 270 g each)
lub 8 apples (approx. 150 g each) - ½ tsp vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1411.9 kJ / 337.5 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 33.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fougasse
2h
Sous-vide Stuffed Squid and Saffron Sauce
1h
Sweet shortcrust pastry
1 Std. 50 Min
Chickpea soup with spinach
40min
Ratatouille Galette (TM6)
1h 30min
Peruvian Seabass Salad
Brak ocen
Butter Mochi with Pineapple Sherbet (Matthew Kenney)
11h 40 min
Meat stock paste
45min
Browned Onions (200 g)
25min
Minestrone
45min
Sweet beet
15min
Rustic bread
2h