Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
gramů zralých rajčat, na čtvrtky
lub 250 gramů rajčat v plechovce - 45 gramů červené papriky, na kousky
- 35 gramů červené cibule, napůl
- ½ stroužku česneku
- 15 gramů červeného vinného octa
- 1 špetka muškátového oříšku, nastrouhaného
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- ¼ čajové lžičky sladké červené papriky
- ¼ čajové lžičky soli
- 15 gramů medu
- Wartości odżywcze
- na 2 porce
- Kalorie
- 534.8 kJ / 127.8 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 599.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boršč aneb červená polévka
1h 15min
Bramborový chléb (bez lepku)
2 Std. 30 Min
Bylinkový rajčatový protlak s česnekem (passata)
1 godz. 10 min
Rajčatový kečup
40 min
Zeleninová omáčka (ortolana)
1 godz. 5 min
Pomerančovo-zázvorový kečup
30 Min
Rajčatový džem
50 min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55 Min
Šípkový sirup
24 godz. 30 min
Třešňový džem
35 Min
Omáčka arrabbiata
40 min
Mandle v cukru
1 godz.