Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Těsto
- 6 bílků
- 1 špetka soli
- 140 gramů cukru moučky, plus extra navíc na vysypání utěrky
- 6 žloutků
- 80 gramů hladké mouky
Krém
- 2 plátky želatiny
- 50 gramů cukru moučky, plus extra na posypání
- citrónová kůra z 1 citrónu
- citrónová šťáva z 1 citrónu
- 200 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku na šlehání
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kynutý borůvkový koláč
1 godz. 50 min
Moravské koláče
3 godz.
Piškotový korpus (bez lepku)
1h 30min
Odpalované těsto
50 Min
Kakaová roláda se šlehačkou
2 Std. 31 Min
Máslovo-pudingový krém
20min
Čokoládová roláda
6 Std. 30 Min
Dort s máslovým krémem
1 godz. 45 min
Domácí nudle (zavářka)
30 min
Žloutkové věnečky
1h 30min
Piškotový korpus
1 godz. 50 min
Máslový krém
5 min