Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Piškotový korpus
- 6 bílků
- 1 špetka soli
- 6 žloutků
- 230 gramů polohrubé mouky
- 230 gramů krupicového cukru
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 4 polévkové lžíce rumu, na zvlhčení piškotu
Krém z Mascarpone
- 70 gramů cukru moučky
- 1 žloutek
- 500 gramů mascarpone
- 250 gramů jahod, čerstvých, nebo dle chuti jiné ovoce (maliny,borůvky)
- 1 balíček želatiny v prášku, nebo podle chuti
- Wartości odżywcze
- na 1 kousek
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piškotový korpus (bez lepku)
1h 30min
Šlehačka
10 min
Rebarborovo-jahodový koláč
1 godz.
Jahodovo-broskvový dort
12h
Borůvkový dort s mascarpone
3 godz. 10 min
Čokoládová roláda
6 godz. 30 min
Vrstvený dort s jahodami a šlehačkou
2h 15min
Dort s máslovým krémem
1h 45 min
Kakaový dort se šlehačkovým krémem a banány
3h 20 min
Muffiny s lesním ovocem a mascarponovým krémem
1h 35 min
Piškotový korpus
1 godz. 50 min
Máslový krém
5 min