Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 gramů vody
- 20 gramů čerstvého droždí
- 600 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 2 čajové lžičky soli
- 250 gramů podmáslí
- 1 čajová lžička chlebového koření (opcjonalnie)
-
řepkový olej
lub kokosový olej, na vymazání - voda, na pokapání
- Wartości odżywcze
- na 1 Kompletní recept
- Kalorie
- 9346 kJ / 2236 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 446 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 29 g
- Sód
- 2505 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houskové knedlíky
50 Min
Domácí chléb se zákysem
2h 10 min
Křupavý jogurtový chléb
3 godz.
Domácí rohlíky
2 Std. 35 Min
Celozrnný chléb
3 godz.
Toustový chléb se zakysanou smetanou
1 godz. 40 min
Chléb se semínky a cibulkou
1h 50min
Tradiční chléb se semínky
1h 50min
Rychlé burgrové bulky s kypřicím práškem do pečiva
30 Min
Skládaný bylinkový chléb
1 Std. 20 Min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10 min
Kváskový chléb
16 Std. 30 Min