Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 740 g de harina de trigo, dividido en 2 (60 g y 680 g)
- 450 g de leche entera, muy fría (ver tip)
- 55 g de yemas de huevo
- 60 g de azúcar
- 1 cdita de sal
- 4 cditas de leche en polvo
- 2 cditas de levadura seca instantánea
- 60 g de mantequilla sin sal, temperatura ambiente y en trozos
- agua fría, para rociar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 649 kJ / 155 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 108 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de caja blanco
2h
Pan brioche
14h
Bollitos para la cena
1 Std. 40 Min
Pan francés lagunero TM6 (Torreón)
2h
Pan de leche
2 Std. 20 Min
Greibes
1h
Pan de caja blanco
2h
Pastel de pistache
1 Std. 20 Min
Pan de caja
2j 30 menit
Trenza de pan de leche
2 Std. 20 Min
Pan de caja con ajonjolí
2h
Pan artesanal TM6
5 godz.