Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 740 g de harina de trigo, dividido en 2 (60 g y 680 g)
- 450 g de leche entera, muy fría (ver tip)
- 55 g de yemas de huevo
- 60 g de azúcar
- 1 cdita de sal
- 4 cditas de leche en polvo
- 2 cditas de levadura seca instantánea
- 60 g de mantequilla sin sal, temperatura ambiente y en trozos
- agua fría, para rociar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 649 kJ / 155 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 108 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollitos para la cena
1 Std. 40 Min
Pan de caja blanco
2h
Requesón
2h
Trenza de pan de leche
2u. 20min
Rollos de pizza
1h
Pan de caja blanco
2h
Tortillas de harina caseras
1h
Rollos suaves para el desayuno
1h 45min
Pan francés lagunero TM6 (Torreón)
2h
Pan de caja
2h 30min
Pan de caja con ajonjolí
2h
Bolillos caseros
1 Std. 40 Min