Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Whole Orange Cake
- 200 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 1 orange, washed, unpeeled and quartered
- 3 medium eggs
- 200 g rapadura sugar
- 300 g self-raising flour
- 20 g orange juice
Spiced Syrup
- 160 g water
- 180 g rapadura sugar
- 2 tsp honey
-
1
cinnamon stick
lub ½ tsp ground cinnamon - ½ tsp ground cardamom
- ½ tsp dried fennel seeds
- 1 star anise
- 1 orange, zest only, no white pith
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2256 kJ / 537 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot and Apple Cake
1 godz. 30 min
Orange Burst Biscuits
2 godz. 10 min
Sweet Shortcrust Pastry
1 Std. 50 Min
Apple cake
1h
Sour Cherry and Coconut Cookies
35 min
Orange Biscuits
1h
Garibaldi Biscuits
40 min
Hot Cross Buns
3 Std. 50 Min
Bramley Apple Shortcake
1 godz. 20 min
Farmhouse Fruit Cake
1 godz. 20 min
Orange and Marmalade Cake
1h 15min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min