Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buckwheat Pasta
- 400 g buckwheat flour
- 120 g water
- 2 medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 4 sprigs fresh parsley, thick stems removed, cut in pieces
Bolognese Sauce
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 100 g carrots, cut in pieces
- 15 g olive oil
- 200 g fresh button mushrooms, halved or quartered
- 200 g sausage meat, broken in pieces (see tip)
- 500 g beef mince, broken in pieces
- 100 g red wine
- 800 g passata, preferably homemade
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ½ tsp ground black pepper, or to taste
- 1 sprig fresh thyme
- 1 bay leaf
Béchamel Sauce
- 70 g buckwheat flour
- 70 g unsalted butter, diced
- 700 g milk
- 2 pinches fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2853.3 kJ / 682 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 770.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raw Beetroot Soup
5min
Chickpea soup with spinach
40min
Nectarine Tart with Frangipane
1h
Pear and Blue Cheese Salad with Hazelnuts
Brak ocen
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Gluten-free Lamb and Tomato Soup Noodles
45min
Seitan Chilli
25min
Vegan Spanish Omelette
40min
Spring Rolls
40min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Gluten-free Vegan Lasagne
2u. 20min
Creamy Vegan Hot Broccoli Dip
40min