Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    60 g
  • pecorino cheese (opcjonalnie) cut in pieces (2 cm)
    30 g
  • shallot (approx. 30 g)
    1
  • bacon cubes
    150 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • water
    1200 g
  • salt
    ¾ tsp
  • dried spaghetti
    350 g
  • medium eggs (see tip)
    3
  • egg yolk from medium egg
    1
  • ground black pepper
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 667.9 kcal / 2794.4 kJ
Białko 27.9 g
Tłuszcz 30.1 g
Węglowodany 69.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 945.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...