Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- Butter zum Einfetten
- 100 g Amarettini
- 200 g Dinkelmehl Type 630
- 60 g Wasser
- 1 Prise Salz
Brombeerfüllung und Fertigstellung
- ½ Vanilleschote
- 120 g brauner Zucker
- ½ Orange, unbehandelt, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm), dünn abgeschält, Saft ausgepresst (50 g)
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 700 g Brombeeren, frisch
- 200 g Joghurt, 1,5% Fett
- 2 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine), à 30 g
- 3 Stängel Minze, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1195 kJ / 286 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 33 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ostertorte
7 Std.
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 godz.
Melonenkuchen
3h
Erdbeer-Tarte mit Vanillepudding
4 Std.
Schokoladen-Tarte mit Oreos®
5sa
Pfirsich-Passionsfrucht-Törtchen
3h 30min
Apfel-Brombeer-Tarte
1 godz. 55 min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2h 15min
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2h 30min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 godz. 35 min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.