Klippekrans

Klippekrans

5.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 porsjoner

Składniki

  • fersk gjær
    25 g
    2 ts tørrgjær
  • sukker
    120 g
  • melk
    400 g
  • smør delt i fire biter
    100 g
  • kardemomme, malt
    2 ts
  • hvetemel
    700 g
  • salt
    ½ ts
Smør og kanel fyll
  • smør romtemperert
    100 g
  • sukker
    4 ss
  • kanel, malt
    2 ss
  • hvetemel til å rulle ut deigen
  • egg
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Kalorie 254.7 kcal / 1065.7 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 37.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 74.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie