
Urządzenia i Akcesoria
Klippekrans
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 porsjoner
Składniki
-
fersk gjær25 g
-
sukker120 g
-
melk400 g
-
smør delt i fire biter100 g
-
kardemomme, malt2 ts
-
hvetemel700 g
-
salt½ ts
Smør og kanel fyll
-
smør romtemperert100 g
-
sukker4 ss
-
kanel, malt2 ss
-
hvetemel til å rulle ut deigen
-
egg1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsjon
Sód
74.3 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1065.7 kJ /
254.7 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
37.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
30 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 15 min
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 30 min