
Urządzenia i Akcesoria
Klippekrans
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 porsjoner
Składniki
-
fersk gjær25 g
-
sukker120 g
-
melk400 g
-
smør delt i fire biter100 g
-
kardemomme, malt2 ts
-
hvetemel700 g
-
salt½ ts
Smør og kanel fyll
-
smør romtemperert100 g
-
sukker4 ss
-
kanel, malt2 ss
-
hvetemel til å rulle ut deigen
-
egg1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porsjon
Kalorie
254.7 kcal /
1065.7 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
9.5 g
Węglowodany
37.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
74.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
30 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 15 min
Brak ocen
Brak ocen
1 godz. 30 min