Dampet Torsk med Spisskål og Sandefjorsmør

Dampet Torsk med Spisskål og Sandefjorsmør

5.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porsjoner

Składniki

Sandefjordsmør
  • fløte, minimum 30% fett
    150 g
  • smør, usaltet i terninger
    100 g
Dampet torsk og kål
  • vann
    600 g
  • spisskål eller nykål (ca. 1 stk.), delt i biter (3-4 cm)
    600 g
  • torskefileter, uten skinn ca. 150 g per stykk
    4
  • salt pluss ekstra etter smak
    2 ts
  • pepper, malt
    1 ts
  • smør i terninger
    10 g
Servering
  • persilleblader, ferske finhakket
    2 ss
  • sitronsaft etter smak

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Kalorie 555.8 kcal / 2325.2 kJ
Białko 44.2 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 10.3 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 1338.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie