![Mousse ai frutti rossi Mousse ai frutti rossi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/09287DF5-E307-486A-B202-706BDA2BC8D6/Derivates/CEA8E99A-49ED-4749-B1D4-284476BA02E4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 fogli di gelatina (10 g)
- 50 g di acqua
-
300
g di frutti rossi misti freschi (es. fragole, lamponi...)
lub 300 g di frutti rossi congelati - 200 g di zucchero
-
250
g formaggio fresco spalmabile
lub 250 g di ricotta - 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1432 kJ / 342 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Base per pizza
49h 30min
Pesce all'aglio e limone
Brak ocen
Lasagne alle lenticchie
1 Std. 15 Min
Gelato veloce alla frutta
10 Min
Mousse al cioccolato
3 Std. 20 Min
Pesce al vapore con verdure miste
1 Std. 15 Min
Raviolini con zucchine e carne trita di pollo
1h 10min
Pollo con couscous
45min
Lumachine farcite con spinaci e prosciutto
45min
Chicchi di caffè
1 Std. 15 Min
Focaccia con pomodori ciliegino
2 godz.
Vellutata di zucca e cocco
45min